Le Blanc Academy is hét opleidingsinstituut in de Benelux voor Business Analyse en Business Architectuur. Wij willen professionals graag beter maken in hun vak en hun carrièregroei bevorderen. Dit doen we door trainingen aan te bieden die aan de internationale standaarden voldoen. Daarnaast bieden we een community waar professionals en hun organisaties kennis en ervaring kunnen delen.

Le Blanc Academy

Training IREB-CPRE Advanced Level

De kans dat een project of een verandering succesvol wordt uitgevoerd valt of staat met een goede en volledig requirements specificatie én het management hiervan.
Heldere, eenduidige requirements zijn essentieel voor het welslagen van ICT projecten. Het merendeel van niet succesvolle projecten heeft slecht geformuleerde requirements. De oorzaak van de problemen ligt dus in het begin. Wij zijn van mening dat een goed begin, méér is dan het halve werk.
Wil jij deze vaardigheden verscherpen en leren op een effectieve wijze requirements te ontlokken (eliciteren)? Volg dan bij ons de module Eliciteren & Consolideren, een onderdeel van het Certified Professional Advanced level. Deze module is een verdieping en verbreding van de kennis die is opgedaan in de training op Foundation level.

Wat levert het op?
Het maakt de deelnemer duidelijk over welke vaardigheden hij/zij dient te beschikken voor het eliciteren en consolideren van requirements. De deelnemer leert welke bronnen requirements kunnen opleveren. Hiernaast leert de deelnemer welke technieken er zijn om requirements te eliciteren. Voor welke situatie leert de deelnemer welke techniek er het best past. Tenslotte leert de deelnemer conflicten in requirements te herkennen, classificeren en op te lossen. Hiervoor zullen verschillende methoden en technieken worden aangereikt.

Na de Advanced module zal de deelnemer zich hebben verdiept in, én beheerst hij/zij :

 • de noodzakelijke vaardigheden voor een requirements engineer om requirement te eliciteren en te consolideren;
 • het identificeren, classificeren en managen van stakeholders (belanghebbenden);
 • het identificeren, classificeren en managen van documenten en systemen die requirements bevatten;
 • het eliciteren van requirements en de daarbij te gebruiken technieken;
 • het herkennen, classificeren en oplossen van conflicten met betrekking tot requirements.Het International Requirements Engineering Board (IREB) is een internationale non-profit organisatie die zich richt op de verdere professionalisering van het requirements engineering vakgebied. Hiervoor biedt het IREB een internationaal certificeringstraject.
Le Blanc Advies is erkend Training Provider en Silver Partner van IREB.

Locatie
De training kan op verschillende locaties worden gegeven. Ook is er de mogelijkheid om de training in-company te volgen. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

Duur en tijden
Een training inclusief multiple-choice examen zal 3 dagen in beslag nemen. Bij de examinatie op Advanced Level zal tevens een essay geschreven moeten worden binnen 1 jaar na het succesvol afleggen van het multiple-choice examen.

Doelgroep
De training is bedoeld voor medewerkers die requirements opstellen, valideren en managen of verantwoordelijk zijn voor het requirementsproces. Hierbij moet u denken aan de rollen business/informatie analist, functioneel ontwerper, architect, requirements manager en tester. Deelname aan de training op Advanced Level is alleen mogelijk indien het certificaat op Foundation Level reeds behaald is óf de module Requirements Engineering (Diploma Business Analysis) van de British Computer Society (BCS)

Aantal deelnemers
Om de training te kunnen faciliteren is het minimum aantal deelnemers 6 personen. 
Het maximum aantal deelnemers is 12 personen.

Inhoud
Dag 1:

 • Competenties van requirements engineer bij elicitatie en consolidatie
 • Requirements bronnen


Dag 2:

 • Herhaling dag 1
 • Elicitatie technieken
 • Consolidatie technieken


Dag 3:

 • Herhaling dag 1 & 2
 • Vervolg consolidatie technieken
 • Proefexamen en verstevigen kennis


Dag 4:

 • Afleggen examen

 

Heeft u interesse in deze training? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!
 

Onze trainers    

 

Schrijf u direct in voor deze training