Le Blanc Academy is hét opleidingsinstituut in de Benelux voor Business Analyse en Business Architectuur. Wij willen professionals graag beter maken in hun vak en hun carrièregroei bevorderen. Dit doen we door trainingen aan te bieden die aan de internationale standaarden voldoen. Daarnaast bieden we een community waar professionals en hun organisaties kennis en ervaring kunnen delen.

Le Blanc Academy

Schriftelijke cursus IREB-CPRE

IREB - Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE)

Slechte requirements kosten gemiddeld 40-50% van het totale projectbudget!
Vaak is het uit de hand lopen van ICT-projecten het gevolg van niet eenduidige of niet volledige specificaties. Requirements specificaties, functioneel ontwerpen, use case specificaties, test specificaties en gebruikersdocumentatie worden per bedrijf, per afdeling en per project vaak op andere manieren samengesteld. De schade die daaruit voortvloeit is enorm. Meer dan de helft van de projectoverschrijdingen vindt zijn oorzaak in het voortraject. Defecten als gevolg van slechte requirements kosten gemiddeld 40 - 50% van het totale projectbudget. Een derde van de projecten met dit soort problemen overschrijdt de kosten zelfs met 50 - 200%, om nog maar niet te spreken over de time-to-market schade.

Het is dus tijd om het voortraject aan te pakken. Het kernelement in het verbeterproces is het eenduidig definiëren van de requirements en het bijhouden van de wijzigingen daarop. Requirements Engineering (RE) is het vakgebied dat zich daarmee bezighoudt.

De schriftelijke cursus wordt aangeboden door het International Management Forum. Schrijf je in onder vermelding van Le Blanc Advies en ontvang € 300,- korting!!

Direct inschrijven