Le Blanc Advies 10 jaar!

5 januari 2017

Het is alweer 10 jaar geleden dat ons bedrijf is opgericht. Het bedrijf is ontstaan door een samenspel van gedeelde gedachtes, gedeelde wensen en gebeurtenissen. De gedeelde gedachte was het loskomen van een "harnas" gevoel wat een grote organisatie gaf, de gedeelde wens was het zelf willen doen en de gebeurtenis was dat een aantal klanten vroegen met wie zij nou eigenlijk zaken deden: met die grote onbekende club of die bekende vertrouwde contactpersoon?

Destijds in 2006 zijn wij gestart met een aantal beelden zoals die van dienstverlening, organisatie structuur en personeelsbeleid. Maar zoals dat zo vaak bij pionieren gaat, zijn er bij ons ook gaandeweg de nodige bijstellingen ontstaan. Zo zijn wij van een brede, lokale ICT dienstverlener verschoven naar een gespecialiseerde, centraal landelijke kennisaanbieder met een heldere focus. Die focus ligt niet meer in de ICT maar wij leggen vanuit de business zijde de koppeling naar de ICT. Die verandering is mede ingezet door de veranderde markt naar aanleiding van onder andere de crisis. Tot dat moment was onze organisatie in een metafoor te vatten als een soort "buurtsuper" waar de grote klanten zoals Kadaster, Belastingdienst, KvK en Achmea graag zaken mee deden aangezien wij een breed assortiment boden met een hoge kwaliteitsstandaard tegen een marktconforme prijs. En bovenal waren wij een “ons kent ons” club en had je bij ons altijd contact met diezelfde vertrouwde contactpersonen.

Maar door de crisis dreigden ook wij ons enkel en alleen nog te kunnen onderscheiden op prijs. Iets waarin wij niet mee wilden gaan. Wij wilden een manier vinden om ons op een andere manier te onderscheiden. In een aantal sessies en naar aanleiding van een marktonderzoek is er uiteindelijk gekozen voor het transformeren van de "buurtsuper" naar de "delicatessenzaak" (het Leonidas voorbeeld). De opleiding, achtergrond en persoonlijke voorkeur op het koppelvlak tussen business en ICT waren de ingrediënten waarmee wij deze reis aandurfden en de eerste stappen zijn toen gezet met een nieuwe naam, ‘Le Blanc Advies’ en een heldere pay-off, ‘Requirements & Architectuur’.

Met de komst van een aantal bedrijfsproces specialisten konden wij de stap naar de business zetten. Dat wilden we breder doen dan alleen de processen en hebben wij samen met de betrokken mensen de expertise verbreed tot business analyse. Wij kregen bekendheid in de markt als architectuur-partij met de twee opeenvolgende mantels bij de Belastingdienst. Waarmee we aantoonde dat wij met onze kennis en kunde de concurrentie met de grote partijen aan kunnen gaan. Dit hebben we doorgetrokken met mantels bij ProRail, Zin en Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

In de 10 jaar hebben wij ons ook gerealiseerd dat de basis van succesvolle opdrachten niet alleen de vakinhoudelijke kennis is maar dat een adviseur het echte verschil maakt door zijn persoonlijkheid. Vandaar dat wij investeren in vakinhoudelijke en persoonlijke groei van collega’s. Wij zijn daarom trots dat we nu een academy hebben met een mooi aanbod van goed gewaardeerde en geaccrediteerde cursussen. Het begin is gelegd doordat wij een masterclass requirements engineering ontwikkelde, waarna de IREB trainingen volgden. De volgende stap was de BCS cursussen.

Wij zijn een groeiend, lerend bedrijf, we geloven in onze eigen kracht, houden plezier met elkaar en zijn constant op zoek naar verbetering. Dit zullen we ook in 2017 voort blijven zetten!

 p.s. we zijn altijd op zoek naar architecten en analisten om ons team te versterken!

Terug naar overzicht